Hoppa till innehåll

Vårt första blogginlägg

linda Maria

Att hitta sin röst efter år av våld i nära relation. Vi startade podden 2017, jag och Linda. Vi hade suttit i flera månader och försökt lägga rätt på vårat pussel och hitta svar på massor av frågor. Minns inte ens hur jag kom in på psykopati men det var nog under några av de hundratals sökningar jag gjorde på manipulation och hjärntvätt. Hur kunde jag spenderat 11 år med en person som egentligen gjorde alla fel och egentligen inte ens var min typ? Min förövare utsatte mig för alla typer av våld och jag var övertygad om att allt var mitt fel, att jag var en förövare och förtjänade allt. Jag var så uppslukad och påverkad av hans tankar och åsikter att jag inte ens mindes mina egna styrkor och personlighetsdrag. Det var som att jag var en robot på autopilot. 

Men en dag blev jag kär och det var min räddning och anledningen till att jag sitter här och allt detta är i rullning. Att Linda och jag träffat samma förövare blev ingången till en fin vänskap. Hela historien berättar vi i avsnitt 3 av podden och ni kan även höra mig berätta om den i Brottsofferpodden avsnitt 24 del 1 & 2.

Vi började podda med tanken om att vi skulle hitta svar på många av de frågor vi hade. Utan någon aning om hur man gjorde så körde vi igång. Ljudet och kvalitén är därefter så de första avsnitten kräver bra headset. Det finns någon charm i det, vi har utvecklats och lärt oss massor. Vi kunde aldrig ha anat att podden skulle växa av sig själv och vårt instagramkonto skulle bara öka utan att vi hade någon plan och struktur. Allt bara rullade och puttade oss framåt trots att vi bara publicerade poddavsnitt lite oregelbundet och utan eftertanke. Nu har det gått 4 år sen vi drog igång allt och i skrivande stund har vi 28 avsnitt och jag lovade mig själv i slutet av förra året att vi skulle kunna leverera ett nytt varje månad. Vi ska ha lite mer struktur och kontinuitet det känns viktigt att ta det steget även om podden är helt ideell och har varit sen start. Är man intresserad av att stötta vårt arbete och avlasta oss från de kostnader som podden har så kan man swisha på nr 0730380359 (ett nr som endast är avsedd för detta) Vi är tacksamma även för det lilla bidraget och kommer aldrig lägga podden bakom betalspärrar eller abonnemang. Det är viktigt att alla ska kunna ta del av kunskapen och många är utsatta för ekonomiskt våld vilket gör att de kan bli utestängda i ett sådant fall och det får inte hända.

Podden ha blivit en del av terapin och den läkande process som jag går igenom. Linda spenderade 4 månader med vår förövare och har återhämtat sig snabbare, även om vissa fragment finns kvar. Jag har 11 år att bearbeta av våld i olika former och resan tillbaka tar många olika riktningar. Det är en intressant men på många sätt jobbig resa och våra följare får ta del av den. Många har tackat oss för öppenheten och att vi lyfter alla jobbiga delar av att vara i dessa relationer samt hur man går vidare efteråt. Vi är inte rädda och har styrka i varann och vår sanning. Att sprida kunskap om dessa förövare och personer med psykopatiska drag har blivit en viktig del för båda oss och därför fortsätter vi utveckla våra plattformar. Detta är vårt senaste bidrag, en blogg. Denna blogg kommer användas som en fördjupning och plattform där vi kan utveckla vissa instagraminlägg och poddavsnitt. Vi kommer även lyfta andra drabbade och anonymt dela deras berättelser. Hur denna podd kommer utvecklas vet vi inte men vår tanke är att nå ut i så många olika kanaler som vi bara kan. Att nå de som drabbas och hjälpa på de sätt vi kan. Ingen ska behöva känna sig ensam. Personer med psykopatiska drag försöker göra allt för att manipulera, kontrollera och förvirra oss. De är extremt lika och när man väl läst på och lärt sig om deras tekniker så känns monstret lite mindre och läkningen kan sakta börja. Tack för att ni är med på vår resa och vi hoppas ni kan hitta styrka och stöd tillsammans med oss.

Följ oss gärna på sociala media där vi heter Psykopatpodden överallt. Vi försöker läsa alla DM och mail även om vi inte kan svara alla.

Ta hand om er <3