Hoppa till innehåll

Avsnitt 27: Relation Checklista Varningstecken

Detta är ett avsnitt om vår checklista över varningstecken i en relation. Denna lista är framförallt för dig som befinner dig i en relation som inte känns sund och där din magkänsla säger att nåt är fel. Eller du kanske just tagit dig från en sådan relation och har massor med frågor och funderingar. Dela gärna denna lista och sprid kunskap om dessa personer och deras sätt att manipulera och förstöra för andra. Nedan kommer listan i textform.

Checklista- Varningstecken i en relation

1. Har ditt umgänge med familj och vänner minskat efter du träffade X för att X inte tycker att de är bra för dig eller inte fungerar ihop med X.

2. När ni träffades gick allt väldigt fort. Det var intensivt och mycket fokus på dig och er. Att ni var själsfränder och hade något unikt. Ni kanske flyttade ihop fort och tog allt till nästa nivå på en gång. Du fick mycket uppmärksamhet och gåvor av olika slag. Allt från resor till saker och löften om ett bättre liv

3. X kommenterar och kritiserar dig för många saker runt din person. Det är mycket som är fel i ditt liv enligt X.

4. Det uppstår många konflikter där du bär ansvar enligt X. Ger du X kritik vänds det också nästan alltid mot dig och du får skulden.

5. X ger dig uppmaningar och instruktioner om hur du ska vara i vardagen och se ut. X har mycket åsikter om dig.

6. X har väldigt svårt att ta ett nej. Dennes åsikt är den rätta och håller du inte med blir det bråk.

7. Du känner ofta skuld, skam, förvirring sen du träffade X. Som att det är något fel på dig och den du varit.

8. Din tid för dig själv och saker som får dig att må bra har minskat sen du träffade X. Det finns ett obehag inför att unna sig själv saker eller att göra saker utanför relationen.

9. Du kan känna dig kontrollerad när det gäller ditt privata. Saker som tex mobil, dator och post.

10. X lovar saker och målar upp bilder om ett liv som inte verkar bli. I början verkade X vara fantastisk och fick dig att öppna upp dig. Saker du berättat i förtroende används emot dig och personen du först träffade verkar vara borta.

11. Du går på tå kring x och är försiktig. Mycket av din tid går åt till att göra X på bra humör och när hen inte är det så straffar det sig på olika sött.

12. X hindrar dig från att vila och ha lugn och ro, din sömn kan störas på olika sätt och du känner dig orkeslös.

13. Du kan behöva förklara och försvara om du är ute med en vän, familjemedlem eller kollega. Håller du tex inte tider eller ändrar planer i sista minuten kan det utlösa misstanke och du kan utsättas för förhörsliknande metoder.

14. Ekonomi kan vara ett problem. Antingen kan du behöva redovisa för X allt du handlar och du får inte hantera er ekonomi. Eller så kan du behöva betala för allt och stå på tex lån och större inköp som bilar, hus och resor allt för att X har skulder eller problem med sin ekonomi.

15. Det förekommer aggressivitet och hot, inte alltid uttalade men du känner dig ibland hotad och rädd.

16. Det är ofta mycket drama runt X eller erat liv. Mycket missförstånd och konflikter som du tidigare inte haft i ditt liv. X upplever att hen ofta blir drabbad av orättvisor och människor som sviker hen på alla möjliga sätt. Dennes ex och tidigare relationer är ofta extremt problematiska enligt X.

17. Din magkänsla säger att något är fel men du har svårt att specificera vad. Dina gränser har flyttats på så många olika plan. Du har börjat googla efter lösningar och svar på vad som kan vara fel.

Ni hittar listan på våra sociala medier och hemsida inom kort. Ta hand om er!