Hoppa till innehåll

Bad boys for life?

Det är inte en gång jag stött på påståendet att vi ofta söker oss till samma typ av person, även efter du lämnat din destruktiva relation. Du söker det du är familjär med, och har du som jag inte hade då, gått till djupet med varför jag sökte just en sån person. Varför jag alltid träffade fel killar, farliga killar eller rent av en fullfjädrad narcissist kanske. Ja då hamnar vi så lätt där igen. Jag har rannsakat och grottat ner mig djupt i mina beteendemönster de senaste åren. Jag har gått i samtal både i den första akuta fasen när jag lämnade min exman men även en lång period när jag gick i samtal på kvinnofridsmottagningen i staden där jag bor. Jag gick även en behandling i medberoende, för ofta, men inte alltid, så finns även något form av missbruk med i en narcissists/psykopats liv.

Jag träffade senare en ny man. En man som redan från början var allt min exman inte var, och jag älskade det. Det kändes som jag hade vunnit högvinsten och jag var rädd mest varje dag att han skulle genomskåda mig och se att jag inte nådde upp till hans nivå, att jag inte var värd hans uppmärksamhet. Idag vet jag bättre. Så mycket mycket bättre. Idag vet jag att jag är värd allt. Att jag är någon att beundra, se upp till, älska och behandlas med respekt. Jag vet att min röst räknas, att oavsett om vi är oense eller har helt olika uppfattningar om saker, så är det ok. Jag får ta plats, vara mitt fyrkantiga jag, våga säga nej och också våga ta för mig och njuta av allt som livet kan erbjuda. Jag har lärt mig så mycket om mig själv, om kärleksspråket, respekt och ärlighet under dessa 2,5 åren.

Jag är så tacksam att han pushar mig att våga stå upp för mig själv, att inte ta någon skit och att kunna säga nej utan att ständigt ha det där dåliga samvetet. Jag är tacksam att han tror på mig även när jag inte gör det. Att han uppmuntrar mig till ro och vila för att livet ramlar på i för hög hastighet ibland. Jag är tacksam att han behållt sin integritet så att jag fick öva på min egen. Att jag fått lära mig att jag klarar mig själv, att se att jag kan försörja mig och barnen själv. Jag löser mina egna vardagsbekymmer och han låter mig ta den platsen. Jag har lärt mig genom honom att jag kan och jag är stark.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *